Eindmusical 2023

Hallo, ik ben Gerrit en ik ben de technicus voor de eindmusical van enkele Texelse basisscholen.
Dit jaar hebben de Jac. P. Thijsseschool, de Jozefschool en de Fontein gekozen voor de musical Alle Remmen Los. Dat is een vrolijke en spannende musical over een groep mensen die op reis gaan naar een bepaalde bestemming. Echter de reizigers hebben allemaal gekozen voor een andere bestemming. Verwarring alom dus. Het is aan de chauffeur Job te danken dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt.
Ik ben verantwoordelijk voor het geluid en het licht van de musical. Ik zorg ervoor dat de microfoons goed werken, dat het toneel mooi verlicht is en dat alles op tijd klaar is. Ik vind het leuk om met techniek bezig te zijn, maar ook om de kinderen te zien oefenen en spelen. Ze zijn zo enthousiast en getalenteerd! Ik geniet van hun zang, dans en humor.
Het is ook best spannend om aan zo’n groot project te werken. Er kan altijd iets misgaan met de apparatuur, of er kan iets veranderen in het script of de regie. Ik moet dus altijd alert en flexibel zijn. Gelukkig heb ik veel steun van de leraren en van Veerle, Sverre en Peter, die wisselend kwamen helpen met het licht op tijd instarten. We werken goed samen als een team.
Het hoogtepunt van het project is natuurlijk de voorstelling voor de ouders. Dat is altijd een speciaal moment. De kinderen zijn zenuwachtig, maar ook trots en blij. De ouders zijn onder de indruk en ontroerd. Het publiek klapt en juicht. Ik voel me dan ook trots en blij dat ik heb kunnen bijdragen aan zo’n mooie musical.

Geef een reactie