Fotografie

Alle foto’s op deze website www.fotogizi.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor distributie en/of publicatie is toestemming noodzakelijk.

Popkoren

Een prachtige dag was het. Artex Texel organiseerde op zondag 15 mei 2022 een korendag. Diverse popkoren uit heel het land zijn naar Texel afgereisd om op twee podiums hun beste stemmen te laten horen.
Het buitenoptreden vond plaats in het ‘Glazen Paleis’ en in Question Plaza de binnen optredens.
Hierbij een selectie van de verschillende groepen.
Indien u belangstelling heeft voor één of meer van onderstaande  foto’s, kunt u contact opnemen.

U kunt de foto’s bestellen. Ze worden dan geleverd per mail in groot formaat en zonder watermerk.
Kosten per foto: € 3,00.

Artex Popkoor Texel

Different Sound

Four Winds

Join's Meeting

Just for fun

Kennemerduin Singers

Mixed Melody

Music Train

Pop4shore

Rockkoor Let's Rock

Swing your heart out

The New Church Project

Time to Sing

Dierenfotografie

Dieren zijn prachtige ‘objecten’ om te fotograferen. De Hondenclub Texel biedt bijna dagelijks trainingen aan zoals: gehoorzaamheid, behendigheid, puppytraining en hoopers.

Het is leuk om de passie en gedrevenheid van zowel de hond als het baasje te ervaren.

Dierenfotografie

Dieren zijn prachtige ‘objecten’ om te fotograferen. De Hondenclub Texel biedt bijna dagelijks trainingen aan zoals: gehoorzaamheid, behendigheid, puppytraining en hoopers.

Het is leuk om de passie en gedrevenheid van zowel de hond als het baasje te ervaren.

Dierenfotografie

Ik houd van uitdagingen. Algemene foto’s zijn leuk om te maken en te laten zien, bijvoorbeeld op deze site. Maar het wordt interessanter wanneer je een foto maakt waarop mensen duidelijk herkenbaar zijn. Om deze te publiceren heb je uiteraard toestemming nodig van degene die er op voorkomt. Ook de interactie tussen personen en fotograaf zijn belangrijk om een mooi resultaat te krijgen.

Dat geldt in zekere zin ook bij het maken van dierenfoto’s. Hiervoor is geduld een schone zaak. Maar de uitdaging is er niet minder om.

Opening TXL Sporthal Den Burg

Op zaterdag 28 september 2019 is de nieuwe sporthal opengesteld voor belangstellenden.

Diverse sportverenigingen geven acte de préséance om hun club te promoten. GVT is vertegenwoordigd met de selectieleden en laten gevarieerde onderdelen zien op balk en tumblingbaan. Gymvereniging Oudeschild heeft een hele act voorbereid gevuld met acro-gym, springen en dans. Verder is House of Dance met de volledige groepen aanwezig om een afwisselend optreden te verzorgen. Shima met een demonstratie karate, Texels Welzijn met o.a. werelddansen, GALM en dynamic tennis. De badmintonvereniging, Texel’94, de handbalclub.

De tribune is doorlopend gevuld met belangstellenden en de deelnemers nemen gretig hun applaus in ontvangst.

Behalve in de grote hal is in zaal 4, de zaal die speciaal is ingericht voor turnen en gymnastiek, volop activiteit voor de gymmende jeugd. Natuurlijk moet iedereen even een duik nemen in de landingskuil die speciaal gebouwd en grotendeels gefinancierd is door GVT.

Zaal 5 is ingericht voor volleybal, atletiek en basketbal.

Gizi en Haas op het strand

23 augustus 2019 is een prachtige dag. Enkele weken terug bedacht de eigenaresse van Haas, een pup van Gizi, dat ze met enkele vriendinnen naar Texel wilde komen. Of Gizi ook mee naar het strand mocht? Natuurlijk, dan gaan wij ook mee. Het werd een gezellige wandeling nabij paal 9.

Ringsteken Den Burg

Het ringsteken is op Texel al zeer oud. Vroeger was het vooral te doen om de winst. Men kan punten scoren door al rijdend proberen de ring aan de stok te rijgen. Tevens bepaalt een jury welke span er het mooist uitziet.

Koningsmarkt 2019 met GVT

Het was weer super gezellig als vanouds bij Gymnastiekvereniging Texel tijdens de Koningsmarkt.
Traditioneel laat GVT zien dat ze er zijn. Twee grote air-tublingbanen en vier trampolines stonden op de Groene Plaats ter hoogte van het Chinees restaurant, waar de kinderen hun hartje konden ophalen.
Ook de oliebollenploeg bakten weer de lekkerste.
De opbrengst komt ten goede aan de club.

Natuurlijk is het Koninklijk Texels Fanfarekorps (KTF) met Koningsdag in Den Burg aanwezig.

Het Franse koortje

Op Texel bestaat al geruime tijd een uitzonderlijk koortje. Uitzonderlijk, omdat het repertoire uitsluitend bestaat uit Franse chansons. De liedkeuze varieert van Charles Aznavour tot Jacques Brel, maar ook Michel Fugain.

Zo af en toe mag ik mijn geluidsapparatuur aan deze prachtige zanggroep verhuren. De opbrengst van de verhuurde spullen gaan altijd naar Stichting Studiefonds Dana.

Reunie met alle hondjes uit de nest van Gizi

Op 31 oktober 2017 is onze Vizsla Gizi bevallen van 7 pups, 4 teefjes en 3 reuen. De hondjes hebben een fijne start gehad en zijn allemaal op geweldige plaatsen terecht gekomen. Suzie en Joep bij een gezin met kleinere kinderen, Haas en Loubazs bij een gezin met opgroeiende kinderen. Lucca, Zara en Tess wonen in een gezin waar de kinderen al uit huis zijn. 

Zondag 31 maart 2019 werden alle nazaten van Gizi verwacht in Soest. Na een wandeling door natuurgebied ‘De Lange Duinen’, was er koffie. Tenslotte hadden de baasjes van Haas gezorgd voor soep en weer andere baasjes voor nog meer lekkers. Een dag om vreugdevol op terug te zien.

Opname uitzending TK&L

Op 1 maart 2019 is er weer een nieuwe uitzending opgenomen voor Texel Kijken en Luisteren.

Dit maal vanuit de vernieuwde sport- en spelaccommodatie op vakantiepark De Krim. De uitzending is te zien op de Facebookpagina van Texel Kijken en Luisteren vanaf zondag 3 maart om 10 uur. 

Biljartkampioenschappen in De Hof

In de maand februari zijn er verschillende biljartwedstrijden op Texel. Hiernaast een kleine foto-impressie. Zie ook Nieuws

Opname TK&L

Elke maand heeft het Texelse mediabedrijf ‘Texel Kijken en Luisteren’ een uitzending op youtube en facebook. Op 27 januari was er weer een uitzending, ditmaal opgenomen in de RABO-bank

Sporthal Ons Genoegen

Een jaarlijks terugkerende gymnastiekactiviteit is het MEGA FUN GYM FESTIJN, dat meestal in de kerstvakantie plaatsvindt.

24 uur-uitzending

Op Texel is een crowdfundingsactie bezig voor Rob Daalder. Er wordt op allerlei manieren geld ingezameld om Rob in Amerika een operatie te laten ondergaan die slechts gedeeltelijk door de verzekering vergoed wordt. Aron Zeeman en Sil van Heerwaarden hebben hun bijdrage geleverd door 24 uur aaneen radio te maken. Er werd hiermee een bedrag van ruim € 5000,00 bij elkaar gebracht.

60 jaar getrouwd

Tijdens een 60-jarig huwelijk wilden de kleinkinderen wel even poseren voor de lens. Achterkleinkind Samuel mocht er ook op.

Texelfondspodium

Jaarlijks wordt er door het ‘Texelfonds Podium’, een werkgroep behorend bij het Texelfonds, een verhalenmiddag gehouden. Hier kunnen mensen op inschrijven en hun verhaal voordragen. In 2018 werd deze middag gehouden op 11 november in De Buureton. Van de 27 ingestuurde verhalen werden er acht uitgekozen. Deze acht verhalen werden door de schrijver voorgelezen. Deze acht schrijvers mochten  namens het Texelfonds ieder € 100,00 schenken aan een Texels goed doel.

Als extra verrassing werd de 17 jarige Aron Zeeman geroemd voor zijn grote bijdrage aan het mediabedrijf ‘Texel Kijken en Luisteren’. Het zgn Texelfondscompliment bestond uit een prijs van € 1000,00.

NK turnen in Ahoy

Enige jaren geleden ben ik voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie betrokken geweest bij de invulling van de toenmalige website. Vooral de afdeling Turnen-Heren heb ik menigmaal gefotografeerd. De foto’s hiernaast zijn gemaakt in Sportpaleis Ahoy tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Alle afdelingen, zoals Turnen-Dames, Röhnrad, Trampolinespringen en Acrogym werden hier afgewerkt. Hiervan zijn nog veel meer plaatjes beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen.

NK turnen Ahoy

In 2012 onder nagenoeg dezelfde omstandigheden in Rotterdam. Ook toen een Nederlands Kampioenschap met verschillende disciplines. Hierbij enkele foto’s van de toen nog jonge Epke Zonderland. Voor meer foto’s….