Koninklijke onderscheiding

Compleet verrast zijn we met de koninklijke onderscheiding.
Zowel mijn vrouw Betsie als ik, Gerrit, hebben uit handen van burgemeester Uitdehaag de onderscheiding ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’ uitgereikt gekregen.

Dit waren de argumenterende toevoegingen:
Gerrit Verhoeven uit Den Burg heeft vanmiddag een Koninklijke onderscheiding gekregen.
Burgemeester Michiel Uitdehaag liet weten dat hij benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje voor zijn vele inspanningen voor Texel.
1981 – heden: Bestuurslid en vrijwilliger bij Gymnastiek Vereniging Texel (GVT)
De heer Verhoeven was bestuurslid, wedstrijdcommissaris, wedstrijdleider bij turnwedstrijden en organiseerde en jureerde wedstrijden waaronder het Nederlands Kampioenschap turnen op Texel in 2001. Ook was hij betrokken bij ‘Texel Danst’. Hij is nu nog webmaster van de gymvereniging, bouwde de eerste website en ondersteunt bij de automatisering. Sinds 1981 is hij betrokken bij de jaarlijkse oliebollenactie van GVT. In 2010 werd de heer Verhoeven voor deze activiteiten benoemd tot erelid van GVT.
1989 – heden: Presentator en vrijwilliger bij Radio Texel
De heer Verhoeven presenteerde jarenlang het sportprogramma Sport Lokaal en doet dit nu nog af en toe als invaller. Hij is verslaggever bij grote sportevenementen zoals de Ronde om Texel, Wampex/Waanzin, de autocross, Zestig van Texel en de Texel Halve Marathon en de huldiging van Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Hij bouwde de eerste website van de radio en begeleidde jarenlang jonge medewerkers.
1992 – 2017: Presentator en mede-organisator van de Playbackshow De Koog
De heer Verhoeven deed niet alleen de presentatie maar begeleidde ook de jeugd voorafgaand aan de voorstelling. Hij verzorgde de technische voorbereidingen en maakte het programmaboekje. Hierdoor liep tijdens de show alles op rolletjes. Hij presenteerde ook meermalen de Texelse finale van de winnaars van de playbackshows in alle dorpen op het eiland.
1999 – heden: Mede-oprichter en bestuurslid Stichting Studiefonds Dana
De heer en mevrouw Verhoeven hebben het initiatief genomen voor deze stichting. De stichting geeft ondersteuning aan jonge studenten in Bulgarije en werd opgericht voor de toen 12-jarige Dana Ivanova Blagoeva zodat ze kon studeren. Dana haalde in 2012 haar masterdiploma aan het University College London (UCL). De stichting steunt sinds 2012 middelbare scholieren in Bulgarije (Dimitrovgrad, Gymnasium voor talen). De steun bestaat uit studiebeurzen, schoolboeken en literatuur. Voorwaarde is dat zij – net als Dana – hebben laten zien dat ze willen leren en zich daar ook voor inspannen. Dana zelf is inmiddels ook bestuurslid van de stichting. De heer Verhoeven is voorzitter van deze stichting.
2008 – 2012: Ondersteuner van de Nederlandse delegatie bij het Golden Age Festival
Meneer Verhoeven hielp zijn vrouw Betsie met de organisatie en begeleiding van de Nederlandse delegatie op het Golden Age Gym Festival in Gran Canaria, Portimao en Montecatini Terme. Ook was hij, samen met zijn vrouw betrokken bij de voorbereiding van het festival in Toulouse.
2012 – heden: Presentator en vrijwilliger bij Halve Marathon De Waal en diverse andere sport- en welzijnsorganisaties
De heer Verhoeven is al jaren de spreker bij de Halve Marathon van De Waal en bij ‘Texel Spreekt’ van het Texelfonds. Hij hielp, achter de schermen, mee bij het project Texel FM in 2012 waar hij voor de radioverbindingen zorgde. Bij schoolmusicals van de Texelse basisscholen verzorgt hij regelmatig de techniek en in 2021 was hij de spreker toen Paralympisch kampioen Larissa Klaassen op Texel gehuldigd werd. “De heer Verhoeven bereidt zich altijd goed voor en heeft veel technische kennis van de apparatuur waarmee gewerkt wordt. Tenslotte levert hij geregeld sportverslagen en foto’s aan bij de Texelse Courant.”
2017 – heden: Presentator en medewerker bij Texel Kijken en Luisteren
Texel Kijken en Luisteren werd in 2017 opgericht waarna er maandelijks een tv-uitzending over Texel gemaakt werd. De heer Verhoeven is er vanaf de oprichting bij betrokken. Hij staat achter de camera, verzorgt licht en geluid, helpt bij het opbouwen van de apparatuur op locatie en geeft advies over de werkwijze als dit gevraagd wordt. Naast de maandelijkse uitzendingen is hij ook regelmatig betrokken bij grotere uitzendingen zoals Dodenherdenking, Sail Den Helder en bij de registratie van uitvaarten.
De heer Verhoeven is ook voorzitter van volkstuinvereniging De Leeg Kogen.

Voor Betsie was de lijst eveneens bijzonder lang:
Betsie Verhoeven uit Den Burg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Ze kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Michiel Uitdehaag voor haar vele verdiensten voor Texel.
1975 – 2021: dorpswerker Den Burg, Oosterend en Ouderschild bij Stichting Texels Welzijn
Mevrouw Verhoeven werkt al vanaf 1979 voor de Stichting Texels Welzijn (en haar voorgangers) en is zeer betrokken en een steun en toeverlaat voor inwoners die een beroep op haar doen. Ze is continu aanspreekbaar voor hulpvragen, ook buiten haar werkuren.
2014 – heden: Sport- en beweegcoach bij Sportstichting Texel
Voordat mevrouw Verhoeven hier in dienst kwam was er al intensief contact met haar bij het organiseren van beweegactiviteiten voor met name ouderen.
1974 – 1990: Begeleider van kinderen tijdens zomerkampen van de KNGU
Mevrouw Verhoeven begeleidde kinderen die meededen aan de jaarlijkse zomerkampen van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) in Beekbergen.
1975 – 2000: Jurylid bij turnwedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
Mevrouw Verhoeven was jarenlang jurylid bij turnwedstrijden van dames en heren. Zij jureerde wedstrijden van de KNGU en van de GVT.
1979 – 2018: Organiseren en vrijwilliger bij Gymnastiekvereniging Texel (GVT)
Mevrouw Verhoeven deed jarenlang de ledenadministratie, was 25 jaar jurylid bij het dames- en herenturnen. Ook hielp ze mee met het organiseren van turn- en gymnastiekwedstrijden in de regio Noord-Holland, rayon Noord-Holland Noord en Texel. “Sinds 2016 is ze opleidingsbegeleider voor de vereniging voor de cursussen van de KNGU en het CIOS en ze was een jaar personal coach van de GVT leiding.”
2000 – heden: Mede-oprichter en bestuurslid Stichting Studiefonds Dana
Mevrouw Verhoeven (en haar man) is mede – oprichter en bestuurslid van deze Stichting die in 1999 opgericht werd om de toen 12-jarige Dana Ivanova Blagoeva te kunnen laten studeren. De stichting steunt sinds 2012 middelbare scholieren in Bulgarije (Dimitrovgrad, Gymnasium voor talen). De steun bestaat uit studiebeurzen, schoolboeken en literatuur. Mevrouw Verhoeven is penningmeester van deze stichting.
2000 – heden: Presentator en verslaggever bij Radio Texel
Mevrouw Verhoeven is presentator/verslaggever van grote uitzendingen van grote sportevenementen bij Radio Texel. Hiernaast is zij altijd bereid om hand- en span diensten te verlenen. Ze is al jaren een stille kracht op de achtergrond.
2013 – heden: Mede-oprichter en bestuurslid Stichting AED Texel
Mevrouw Verhoeven is sinds 2013 betrokken bij het opzetten en onderhouden van een AED-netwerk op Texel. Ze is bestuurslid en het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de landelijke organisatie HartslagNU. Ze coördineert met eigenaren en het onderhoudsbedrijf de plaatsing en het onderhoud van de AED’s en is, na een inzet, het aanspreekpunt voor vrijwilligers. Ze regelt alles rond de registratie van de vrijwilligers, de geldigheid van de certificaten en de te volgen cursussen. “Zij is het ‘hart’ van het AED netwerk op Texel.”
2000 – heden: Wedstrijdadministratie Samengestelde Wedstrijdsport Texel
Mevrouw Verhoeven helpt bij de organisatie van deze wedstrijden. Ze is omroepster en houdt de standen bij. De wedstrijden worden jaarlijks tijdens twee dagen gehouden. In 2022 heeft ze ook meegedraaid bij het secretariaat van de schapen-afdeling van de Landbouwdag.
2000 – heden: Verzorgen van catering en begeleiding tijdens sportevenementen
Mevrouw Verhoeven helpt bij het organiseren van een aantal jaarlijkse sport evenementen op Texel, zoals de Super Sunday. Hierbij verzorgde ze een aantal jaren de catering. Tijdens de Kidsrun fietst zij voor bij alle categorieën die hieraan deelnemen. Dit is een hardloopwedstrijd voor kinderen door het centrum van Den Burg die vooraf gaat aan de Texel Halve Marathon.

 

Geef een reactie