In onze vakantie waren we in de buurt van mijn geboorteadres, Asseldonkweg 1 te Uden. Tot onze verbazing bleek de oorspronkelijke langgevelboerderij nog te bestaan. Weliswaar omgeven door grote loodsen en een ruime ingang tot het erf. Logisch, want de koper was een loonwerker.
Ik ben zo brutaal geweest om de huidige bewoner te vragen om nog een keertje rond te kijken en dat mocht. Net op tijd, want ze hebben plannen om grondig te verbouwen.

Mijn vader stopte met boeren op zijn 50ste en nam een baan als conciërge op de LTS in Veghel. Hij verkocht de boerderij in 1964. Ik ben in 1951 geboren heb hier dus mijn jeugd doorgebracht.

Vlak daarvoor, in 1950, kwam op een mooie zomerse dag een vliegtuigje vrij laag over. Mijn vader verbaasde zich erover, totdat enkele dagen later twee mannen aan de deur kwamen met het verzoek de luchtfoto te kopen. In eerste instantie vond hij 5 gulden wel wat veel, maar de aanhouders hebben gewonnen. Hij staat er zelf nog op.

Foto uit 1950

In 1960 vond er een verbouwing plaats. De lange gevel langs de toen nog onverharde weg is samen met nog meer aanpassingen geheel vernieuwd. Regelmatig moest het rieten dak vervangen worden. De gebeurde vanwege de relatief hoge kosten, meestal in gedeeltes.

Foto uit 1960