Eerder gemaakte websites

Alvorens dat ik de webbuilder WordPress ontdekte, heb ik websites gemaakt in onder andere Yola. Dat is een gratis programma waarmee je op eenvoudige wijze een redelijke website kunt bouwen. Je kunt kiezen uit een aantal ingebouwde templates om je site een ‘gezicht’ te geven. Echter de mogelijkheden om iets extra’s aan je site toe te voegen zijn beperkt. Ook de toe te voegen content (inhoud) is beperkt, bijvoorbeeld met geluidbestanden of foto’s zit je al snel aan je limiet. De mogelijkheid bestaat wel om extra geheugen bij te kopen. WordPress, de webbuilder waarin deze site is gemaakt, heeft tal van mogelijkheden om je bedrijf of webwinkel een professionele uitstraling te geven.

Praktijk Sada

Enkele weken geleden werd het idee geopperd om voor Praktijk Sada een website te maken. Wendy van der Pas startte in 2002 met een schoonheidssalon. Deze was gevestigd in haar woonplaats Heeswijk-Dinther in Noord Brabant. Ze merkte langzaam aan dat de persoonlijke verhalen die de mensen haar toevertrouwde haar nog meer gingen interesseren dan hun uiterlijk.

Wendy besloot een 4 jarige opleiding voetreflexologie te gaan volgen en tegelijkertijd een NEI-opleiding. Beide opleidingen hebben haar geleerd hoe belangrijk een gezonde levensstijl met balans tussen lichaam en geest kan zijn.

Sinds 2008 is Wendy werkzaam als voetreflextherapeut en een paar jaar later ook als NEI-therapeut. En dat alles in een eigen praktijkruimte.

Hoog tijd dus voor een website. Website bezoeken.

De Léégkógen

De volkstuintjes van ‘De Léégkógen’ liggen aan de westkant van Den Burg op Texel. Tegenover het waterbedrijf PWN aan de Westerweg is de ingang.
De vereniging heeft een kleine 40 leden, die elk een perceeltje grond huren. Al naar gelang de behoefte zijn de percelen verschillend van afmeting.
De meeste huurders hebben een klein schuurtje (boetje), waar het gereedschap in opgeborgen wordt.
Het complex is grofweg verdeeld in een zgn. ploeggedeelte en een spitgedeelte. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er vanaf begin maart op verzoek geploegd. De spittuinen worden door de desbetreffende huurder zelf omgespit. Alle overige werkzaamheden worden in de loop van het seizoen zelf uitgevoerd.
Het complex is in principe het gehele jaar geopend. Website bezoeken.

Leegkogen

Stichting Studiefonds Dana

Stichting Studiefonds Dana

Stichting Studiefonds Dana stelt zich ten doel om voor jonge getalenteerde studenten mogelijkheden te scheppen, door het verstrekken van studieboeken, hen verder te helpen met hun studie.

In het stadje Dimitrovgrad in Bulgarije is een gymnasium voor talen ‘geadopteerd’, waarbij studenten een heel schooljaar voorzien worden van de voor hen specifieke studieboeken. De studenten die hiervoor in aanmerking komen gaan het laatste schooljaar in en moeten aangetoond hebben dat er voor hun inspirerende mogelijkheden zijn om na het gymnasium op universitair niveau verder te kunnen. In de zomervakantie voorafgaande aan het laatste schoolseizoen worden er in Bulgarije zgn. Olympiades gehouden, waarbij op regionaal en nationaal niveau toetsen worden afgenomen in diverse schoolvakken. Deze olympiades staan onder auspiciën van het Bulgaarse ministerie van onderwijs. De hier behaalde resultaten worden verwerkt met de resultaten op school. Bovendien zal een consulent, dat is een docent van het Dr. Ivan Bogorov-college, beoordelen of betreffende studenten voldoende ambitie en discipline hebben getoond om voor het pakket in aanmerking te komen. Op de eerste schooldag na de grote vakantie worden de pakketten overhandigd. Website bezoeken.

Carpe Diem

Aangenaam, ik ben Piet Kooiman… schapenfokker.
En wil u op deze manier kennis laten maken met de schapenfokkerij, die door ons wordt bedreven. Een fokkerij, die z’n oorsprong vindt in 1963, toen wij in het stamboek zijn begonnen door acht 1½ jarige ooien in te laten schrijven in het hulpstamboek. Website bezoeken.

Schapenkeuring Texel

Het Wollen Sieraad

Een sieraad van wol……

Het is ongelooflijk wat je allemaal van wol kunt maken en met wol kunt doen. Een tijd geleden ontdekte ik het vilten en dit is voor mij een geweldig leuke hobby geworden. Het nat- en droogvilten zijn geweldige technieken die je in staat stellen om echt van alles te maken van wol. Ik heb nog maar het topje van de ijsberg ontdekt, maar ik weet nu al dat het een spannende reis gaat worden. Alles wat ik maak is naar eigen ontwerp, handgemaakt van mooie Merinowol kwaliteiten in prachtige kleuren en verfraaid met o.a. zijdevezels en Wensleydalekrullen. Ineke Simonis. Website bezoeken.

Het Achterhuis op Texel

Slechts 50 meter is de afstand van het Achterhuis en de waddenzee. Alleen de waddendijk beschermt ons tegen al te hoog water.
‘Het Achterhuis’ heeft een eigen entree met een klein terras en is gelegen achter de woning van de eigenaar.
Met 5 minuten wandelen bent u op de gezellige vissershaven van Oudeschild, waar u kunt genieten van een lekker gebakken visje of een drankje op een van de terrassen. Ook vertrekken hier dagelijks de robbentochten en de garnalenkotters, een must voor iedere Texelbezoeker. Website bezoeken.

Bed en Breakfast Het Achterhuis