Traditioneel op de eerste schooldag worden op het Dr. Ivan Bogorov College in Dimitrovgrad (BG) weer een aantal studenten gelukkig gemaakt met een boekenpakket.
Dat gebeurde ook weer op dinsdag 15 september 2020 onder toeziend oog van alle andere studenten en docenten.

Stichting Studiefonds Dana is in 1999 opgericht met als doel de toen 12 jarige Dana Blagoeva een studiefinanciering in het vooruitzicht te stellen zodat zij daar op latere leeftijd gebruik van kan maken. Dana woonde van haar 7de tot haar 12de jaar in Nederland en baarde bij menigeen opzien door haar intelligentie en de drive om goede studieresultaten te halen. Daarna studeerde zij 6 jaar in Bulgarije waarvan de laatste jaren aan het Dr. Ivan Bogorovcollege. Pas toen ging ze gebruik maken van het inmiddels gespaarde geld en maakte 2 studies af aan universiteiten in Londen. (International Relations en Economy)

Inmiddels worden de binnenkomende donaties besteed aan studenten die evenals Dana met veel ambitie en wilskracht willen verder studeren. 

De uitreiking vindt plaats onder toezicht van de directeur, burgemeester van Dimitrovgrad, studenten en Todor Todorov, de docent die er ook al bij was toen Dana er studeerde. Op de video is o.a. te zien hoe vijf studenten hun boekenpakket en certificaat ontvangen uit handen van Dana.