Voor de negende keer hebben studenten van het Dr. Ivan Bogorov-college in Dimitrovgrad (BG) een pakket ontvangen in de vorm van studieboeken.

Deze traditie komt voort uit een in 1999 opgerichte stichting ten behoeve van de toen 12-jarige Dana Blagoeva. Zij vertrok toen weer naar haar geboorteland Bulgarije waar ze studeerde op het genoemde college. Vanaf haar 18de ging ze met ondersteuning van de stichting studeren in Londen. Twee universitaire studies, public relations en Economie werden met glas doorlopen. De inmiddels 32 jarige Dana is na wat omzwervingen in Europa weer terug in Bulgarije. Ze is inmiddels mede-bestuurslid en doneert nu ook in het fonds.

Maandag 16 september was het weer zover. Op het schoolplein werden in het bijzijn van alle leerlingen, directie en docenten, maar ook afgevaardigden van de gemeente Dimitrovgrad door Dana de bijbehorende certificaten uitgereikt.

Coördinator en docent Todor Todorov heeft de studiepakketten per student samengesteld.

Deze studenten worden geselecteerd op behaalde resultaten, ambitie om verder te studeren en wat minder financiële mogelijkheden.

Meer informatie over de stichting vindt u op de website.

Maar ook op enkele Bulgaarse sites: dgpazar en izvesnik