Veldrijdster Denise Betsema test positief op anabole steroïden

Dit nieuws wordt vandaag 5 april 2019 bekend gemaakt door de UCI. Een dag eerder heb ik nog een interview gemaakt met Denise bij haar thuis. Het uitgangspunt van dit gesprek was een terugblik van de geweldige carrière-boost die zij heeft doorgemaakt in seizoen 2018-2019. Waarschijnlijk is dit voorlopig het laatste interview dat Denise heeft gegeven. Op het moment van de opname was nog niet bekend dat het UCI met deze mededeling in het nieuws kwam.

Het interview , daags voor de bekendmaking door het UCI.

Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden). Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest.

We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond.

Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo’n afkeer voor heb.

Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek.

Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.