Van Analoog naar Digitaal

Digitaal maken van: Video's | Films | Dia's | Audiosystemen

Video

Heeft u nog oude videobanden met dierbare herinneringen, maar geen recorder meer om deze af te spelen, kan ik ze voor u digitaliseren. Dat wil zeggen, de opnames die op de band staan worden overgezet op een DVD-schijf. Echter ook de DVD-spelers raken ‘uit de tijd’. Een extra stap kan zijn om de beelden vervolgens over te zetten op een usb-stick of SSD-schijf. Zodoende bekijkt u de beelden voortaan vanaf  uw laptop, I-pad, of SmartTV.

Videobanden zijn meestal vervaardigd volgens het zgn. VHS-systeem. Er bestonden echter indertijd meerdere systemen, denk bijvoorbeeld aan het V-2000 systeem van Philips, maar ook het Betamax-systeem van Sony. Uiteindelijk is VHS de ‘standaard’ geworden in videoland. Het is hier mogelijk om uw VHS en/of Betamaxband op een DVD-schijf over te zetten. Een DVD-schijf heeft ruimte om 4,7 Gigabite op te slaan, wat overeenkomt met 120 minuten. Videobanden kunnen echter wel tot 3 uur beelden bevatten, zodat er soms meerdere DVD-schijven nodig zijn.

Wat kost het?

Instelkosten

Beeld en geluid overzetten van videoband op DVD/USB

Beeld en geluid overzetten van DVD op USB/SSD (optie)

DVD-schijf + doosje

USB-stick of harddisc (SSD)

Prijzen zijn exclusief verzendkosten. 

€ 1,00 per band

€ 0,10 per minuut

€ 2,00 per DVD

€ 3,00

Op aanvraag

Film

Super 8

8 mm

Heeft u ze nog? De zelfgedraaide filmpjes, beetje schokkerig en meestal zonder geluid. Beelden uit lang vervlogen tijd, uit de jaren 50/60/70 van de vorige eeuw.

Wat zou het mooi zijn om die nog eens terug te kunnen kijken. Dat kan!

Wat voor de videoband geldt is eveneens bij de filmpjes het geval; de kwaliteit is de kwaliteit van toen. Maar je kunt ze maar digitaal hebben…

Wat kost het?

Instelkosten

Filmbeelden scannen overzetten op een USB-stick of harddisk (SSD)

Beelden overzetten van USB/SSD op dvd (optie)

dvd-schijf + doosje

USB-stick of harddisk (SSD)

Prijzen zijn exclusief verzendkosten. 

€ 2,00 per spoel

€ 0,35 per minuut

€ 4,00 

€ 3,00

Op aanvraag

Audiosystemen

Het komt regelmatig voor dat je in je herinnering nog een liedje hebt, of dat er vroeger geluidsfragmenten zijn opgenomen. Die staan waarschijnlijk op een cassettebandje. Om die af te spelen heb je een cassettespeler nodig en die ontbreekt dan.

De opvolger van de cassetterecorder was ongetwijfeld de minidisk. Hiermee kon je audio opnemen op CD kwaliteit. Ook de minidisk heeft het niet kunnen redden van de MP3-tjes.

En dan de good old vinylplaten. Langspeelplaten (33 toeren) of singletjes (45 toeren) is geen probleem. Zelfs de hele oude 78 toeren platen kunnen digitaal gemaakt worden.
LP of singletje op CD of Stick: € 15,00

De USB-stick of harddisc is niet bij de prijs inbegrepen.

Wat kost het?

Instelkosten

Geluid van cassette overzetten op CD-rom of USB/SSD

Geluid van Minidisk overzetten op CD-rom of USB/SSD

Geluid van vinylplaten 33 – 45 of 78 toeren overzetten op CD-ROM of USB/SSD

CD-schijf + doosje

USB-stick of harddisk (SSD)

Prijzen zijn exclusief verzendkosten. 

€ 1,00 per cassette/minidisc/plaat

€ 0,10 per minuut

€ 0,10 per minuut

€ 0,10 per minuut

€ 3,00

Op aanvraag

Dia's

Oh ja, er is ook een periode geweest dat foto’s werden ontwikkeld en geschikt gemaakt voor diavertoning.
Om de dia’s te bekijken heb je een diaprojector nodig, een projectiescherm, een vrij donkere ruimte en een groepje mensen om er gezellig van te genieten.

Als u nog dia plaatjes heeft, maar geen projector meer, kunnen deze ook digitaal gemaakt worden

De USB-stick of harddisc is niet bij de prijs inbegrepen.

Wat kost het?

Instelkosten

Dia digitaliseren en op een usb-stick zetten

Prijzen zijn exclusief eventueel verzendkosten. 

€ 0,10 per dia

€ 0,40 per dia

Op aanvraag

Overweging

  • Uw familievideo’s zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Videobanden zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies, simpelweg doordat ze vaak zijn afgespeeld, of door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht en stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) video spelers/recorders zijn nagenoeg niet meer in huishoudens aanwezig of verkrijgbaar waardoor het bekijken hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie, vrienden of kennissen heeft deze beelden vaak nog nooit kunnen bekijken vanwege het ontbreken van een goed werkende video spelers/recorder
  • Uw audio opnames worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Deze opnames zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) afspeelapparatuur is nagenoeg niet meer verkrijgbaar waardoor het beluisteren hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie heeft deze opnames vaak nog nooit kunnen beluisteren vanwege het ontbreken van goed werkende afspeelapparatuur.

Voor vragen of opdrachten, neem contact op