Video

Audio

Digitaliseren Videobanden meerdere systemen

Cassettebandjes, minidisc, of platen digitaliseren

Heeft u nog oude videobanden met dierbare herinneringen, maar geen recorder meer om deze af te spelen, kan ik ze voor u digitaliseren. Dat wil zeggen, de opnames die op de band staan worden overgezet op een DVD-schijf. Maar ook de DVD-spelers raken ‘uit de tijd’. Een extra stap is om de beelden dan over te zetten op een usb-stick of SSD-schijf.

Videobanden hebben meestal het zgn. VHS-systeem, maar er bestaan ook nog banden met Betamax van Sony. Beide systemen kunnen overgezet worden. Op een DVD kan maximaal 120 minuten worden opgenomen. Dus voor een VHS-180, zijn twee DVD’s nodig.

Kosten:
Videoband >> DVD  –  € 20,00
Videoband >> USB of harddisc  –  € 20,00

Uiteraard kunnen DVD’s ook digitaal naar USB of harddisc. Kosten € 10,00

De USB-stick of harddisc is niet bij de prijs inbegrepen.

Het komt regelmatig voor dat je in je herinnering nog een liedje hebt, of dat er vroeger geluidsfragmenten zijn opgenomen. Die staan waarschijnlijk op een cassettebandje. Om die af te spelen heb je een cassettespeler nodig en die ontbreekt dan.
Per cassettebandje (2 zijdig) € 15,00
Voor die prijs worden de liedjes apart omgezet op een CD of datastick.

De opvolger van de cassetterecorder was ongetwijfeld de minidisc. Hiermee kon je audio opnemen op CD kwaliteit. Ook de minidisc heeft het niet kunnen redden van de MP3-tjes.
Minidisc omzetten naar een USB-stick of SSD-schijf: € 15,00

En dan de good old vinylplaten. Langspeelplaten (33 toeren) of singletjes (45 toeren) is geen probleem. Zelfs de hele oude 78 toeren platen kunnen digitaal gemaakt worden.
LP of singletje op CD of Stick: € 15,00

De USB-stick of harddisc is niet bij de prijs inbegrepen.

Wat zijn de overwegingen?

Wat zijn de overwegingen?

  • Uw familievideo’s zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Videobanden zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies, simpelweg doordat ze vaak zijn afgespeeld, of door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht en stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) video spelers/recorders zijn nagenoeg niet meer in huishoudens aanwezig of verkrijgbaar waardoor het bekijken hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie, vrienden of kennissen heeft deze beelden vaak nog nooit kunnen bekijken vanwege het ontbreken van een goed werkende video spelers/recorder
  • Uw audio opnames worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Deze opnames zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) afspeelapparatuur is nagenoeg niet meer verkrijgbaar waardoor het beluisteren hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie heeft deze opnames vaak nog nooit kunnen beluisteren vanwege het ontbreken van goed werkende afspeelapparatuur.

Voor vragen of opdrachten, neem contact op

Sluit Menu